De Fem Levnadsprinciperna i Reiki

Bara för idag ska jag inte vara arg

Bara för idag ska jag inte oroa mig

Bara för idag ska jag leva i tacksamhet

Bara för idag ska jag utföra mitt arbete hederligt

Bara för idag ska jag visa kärlek och respekt för varje levande varelse.

Reiki är en väg att nå insikt och visdom, ett sätt att hitta harmoni och lycka i nuet. Tanken med att leva med reiki kommer från buddismen och innebär att livet ska vara enkelt och att se det harmoniska omkring oss istället för tvärtom.

Genom att leva i respekt till sig själv och till allt levande kan man hitta den inneboende styrka som gör det möjligt för oss att möta och övervinna svårigheter.

 Reiki grundar sig på den gamla österländska filosofin om en livsenergi som genomströmmar allt levande.Vi lever och andas livskraft. Livskraften är det som förenar oss och gör oss till ett.

 Den kallas på japanska ki och på kinesiska chi. Det finns olika typer av ki-energi. Reiki är den sorts ki som upprätthåller harmonin i universum och återställer den perfekta harmonin.

Ki-energi genomströmmar alla sorts material, och finns överallt i olika mängd.

Cellerna i vår kropp är uppbyggda av vibrerande flödande livsenergi. När du får reiki regelbundet så ökar flödet av energi och renar kroppen från gifter. Livsenergin frigör gamla fixerade tankesystem och känslor, som hindrar livskraften att flöda och hindrar oss att leva i nuet fullt ut.

När man ger en reikibehandling lägger man händerna i olika positioner för att stärka livsenergin och aktivera den självläkande förmågan hos människan. Man aktiverar immunförsvaret och den självläkande kraften inifrån!

Reiki är den mest använda healingtraditionen i Sverige. Det går att visa vetenskapligt mätbara effekter, eftersom beröringen ger stressreducering, lindrar smärta, och aktiverar ett välbefinnandehormon, oxytocin.

Behandlingen utförs under ca en timme när man ligger påklädd på en behandlingsbänk, sitter eller står i en lugn miljö.

När man börjar med reiki börjar den nya högfrekventa livsenergin att genomströmma varje cell i kroppen mer och mer. Man börjar att utstråla mer livsenergi och helande både till sig själv och till sin omgivning. Detta större flöde av livsenergi påverkar i sin tur den fysiska kroppen, som börjar att  läka sig själv.

Du kan känna en djup avslappning och balans efter en tids regelbunden reikibehandling. Det är en bra möjlighet att ta itu med det du vill i ditt liv.

Den helande kraften i sig äger vi inte och den kommer inte från oss men vi är en del av den.

 Sammanfattning - vad reiki är

- Reiki är den dimension av harmoni som alltid finns omkring oss

- En karta över Universums perfekta balans!

- Där man riktar sin uppmärksamhet, där aktiveras Reiki. Det kan vara områden, djur eller människor.

- Ren kärlek, ren ande...En ren livskraft!

När är reiki bra?

Speciellt läkande har reiki visat sig vara för dig som...

 Vill sänka stressnivån i ditt liv. STRESSREDUCERANDE!

 Vill ha balanserad hälsa; fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt.

 Vill hitta kraften i ditt liv och dina dagliga situationer genom Reikis levnadsprinciper.

 Vill ha en verksam teknik för din personliga utveckling och tillväxt.

 Vill förbättra och stärka ditt självförtroende. 

 Vill utveckla kreativitet, minne och intuition.

Reiki är inte beroende av färger, religion eller ålder. Den kommer att finna sin väg när du är redo att ta emot den.

Avstå från allt ont, gör gott och stilla ditt medvetande.

Reiki behandlingar är avdragsgillt enligt Skattemyndigheten i Sverige, som förebyggande & rehabiliterande friskvård.
http://www.skatteverket.se/
(rättsinformation, skatteverkets ställningstagande, välj år 2005, arbetsgivarområde, 20050427, paragraf 4.1)

 

Reiki har gett mig ett helt nytt liv endast genom att praktisera det på mig själv. Allt har blivit så mycket lättare och livet blomstrar för det mesta. Problemen hanterar jag bra mycket lättare och fortare och min kropp känns flera år yngre, vad mer kan jag begära. Min önskan är att så många människor som möjligt får samma härliga upplevelser som jag.

Reiki kan jag utföra både på distans och vid privata sittningar. Kurser i alla 4 nivåerna ger jag både enskilt som i grupp!

Kramar, Carina
carinascenter@gmail.com

Kort om Mikao Usui


Mikao Usui

Reiki är ett allmänt ord för healing i Japan. Det vi kallar reiki är Usui Shiki Ryoho – Usuis metod för naturligt helande. Mikao Usui levde mellan 1865 – 1962 och det var han som utvecklade reiki. Kort om hans historia: Han tog mästargraden i kampsporten Aiki Jutsu, han har varit buddistmunk men bodde inte i templet utan han gifte sig och fick två barn. De bodde i Tokyo där han undevisade och tog emot patienter som han behandlade med sin egen utformade healingmetod som var grundad på traditionell kinesisk medicin och taoistisk kigong – Usui Shiki Ryoho. Den gick framför allt ut på att lära folk att hela sig själva genom att leva sundare och med andliga värderingar.

Det var stor fattigdom och läkarbesöken var dyra därför sökte sig många till Usui som gav dem reiju till ett mycket lågt pris och ibland gratis. Ryktet om honom spred sig och han injöds att undervisa i sin healingmetod på flera platser i landet.

1923 drabbades Tokyo av en jordbävning och minst 140 000 människor dog i branden som följde. Usui arbetade dag och natt med att hjälpa så många som möjligt. På Usuis minnesten står det att han ”kärleksfullt sträckte ut sina händer mot det lidande folket”.

Berättelserna om Usui går åt flera olika håll och vilken är sann vet inte jag, inte bryr jag mig heller. Faktan om att hans reiki har hjälpt mig och så många andra räcker tillräckligt för mig!

En av berättelserna berättar att Usui gav sig till Kurama Yama och utförde en 21 dagars meditation. Där fick han då de symboler och hela vetenskapen om reiki. Andra berättelser berättar att denna meditationsresa inte har någon betydelse för utvecklingen av reiki, den fanns redan.

Det var en av Usuis elever, Hayashi, som utvecklade reikimetoden och delade upp undervisningen i första och andra graden, handpositionerna, införde att man skulle använda kraftsymbolerna och de initieringar som finns. Han kallade den för Hayashis metod för healande och startade egen klinik. Idag kallas den för ”Västerlänsk reiki”.